Invest and Trade

Mi az a kereskedési terv? Miért van szükség kereskedési tervre?

2016. április 01. - Invest and Trade

A tőzsdei befektetők sok mindenben különböznek: eltérő életvitel, tőkeméret, kockázatvállalási hajlandóság, tudásszint és még sorolhatnám.

Ennek ellenére egy ponton mindenki egyforma. Előbb-utóbb sor kerül arra a fordulatra, amikor minden kereskedő a saját belső ellensége lesz és ugyanazokkal a kihívásokkal találja szembe magát.

Természetesen szükség van fundamentális és technikai elemzésekre, viszont ez nem elég. Tervre van szükség, hiszen terv nélkül tervezett a bukás.

ringbinderlaying_550x526-1.png

A terv nem merül ki egy stratégia elgondolásában, esetleges lejegyzetelésében. Fontos a szabályok teljes rendszerbe rögzítése, hiszen ez kizárja a spontán döntéseket, amelyek rossz irányba vihetik a kereskedést.

Ma már több portálon olvashatjuk, hogy a tőzsde húsz százaléka technikai tudás és nyolcvan százaléka pszichológia. Pontosan ezért van szükség arra, hogy a kereskedéseinknek legyen egy kerete, amelyet akkor is tartunk, ha az érzéseink teljesen másra ösztönöznek. Erről részletesebben a későbbiek során fogunk még beszélni.

 

Az emberek kilencven százaléka odaadja a pénzét a tíz százaléknak. Az előbbieknek nincs terve.

A terv részletei meghatározzák, hogy mikor és hol kereskedünk, szerepe, hogy a nyitástól a zárásig irányítson bennünket.

Számtalan típusú kereskedő létezik megannyi eltérő piaci megközelítést használva: rövidtávú, hosszútávú, technikai, fundamentális.

Kivétel nélkül mindenki hasznot húzhat abból, ha egy fegyelmezett rendszert használ.

blogarticleoct29-myresumechoice.jpg

Miért van az, hogy egy stratégia működik valakinél, másnál meg nem? A piacon millió befektető kereskedik eltérő módon, emellett minden csoport minden pillanatban cselekszik.

Nem lehet előre megjósolni, hogy ezek a szereplők mikor hogyan cselekednek. Emiatt az állandó nem tudom állapotra” kell készülni. Soha nem lehetünk teljesen bizonyosak és minél tapasztaltabbak vagyunk, annál inkább elfogadjuk a bizonytalant.

 

Milyen kérdéseket tegyünk fel magunknak?

  • Hogyan tudom maximalizálálni a profitot és minimalizálni a veszteséget?
  • Mikor van az az érték, amikor nyitunk és mikor van az a határ, amikor zárunk?
  • Hogyan folytassuk a kereskedést, ha nyerünk, veszítünk és miként tartsuk a fegyelmet?

 

Ne feledd: ugyanúgy, ahogy a pénzed megkereséséhez olvastál, tanultál és tapasztalt szakembereket, úgynevezett mentorokat kérdeztél, a befektetéseidnél is ugyanezt kell tenned!

Szolgáltatásainkról és a mentor program részleteiről itt olvashatsz: http://investandtrade.hu/szolgaltatasaink/

A bejegyzés trackback címe:

https://investandtrade.blog.hu/api/trackback/id/tr248550610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása